ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

 1. 01 Как да заявя онлайн поръчка?

  След регистрация в сайта ни uktobg.com, Вие:
  • получавате реален адрес в град Лондон (UK) и град Триер (GER) и персонален номер (ID). На посочения адрес можете да изпратите Вашите пратки закупени онлайн, попълвайки данните, които сме Ви предоставили по определения начин. След пристигане на пратките Ви на посочените адреси в UK/GER, ние ги транспортираме до България.

 2. 02 Какви са стъпките за закупуване и доставка на избрана от мен стока в онлайн магазин?

  Преди заплащане на избрания от Вас артикул, попълнете името и фамилията си на латински и персоналния си номер (ID), посочете получения от нас адрес в  град Лондон (UK) или град Триер (GER).

 3. 03 След закупуване на стока от онлайн магазин, какво е времетраенето на получаването ѝ до посочения адрес в град Лондон (UK) / град Триер (GER)?

  Срокът за доставка зависи от куриерската услуга, която сте избрали. (между 1 - 4 дни).

  След пристигане на адрес в град Лондон (UK) / град Триер (GER), Вие получавате имейл в момента на отчитане на пратката, както и данни за килограмите и снимка на товарителницата. 

  Срокът за доставка до Република България е 10 работни дни от датата на курса (виж график).

 4. 04 Служителите Ви имат ли право да отварят получените онлайн пратки?

  Не, освен в случаите, в които клиентът не изисква това от нас.

 5. 05 Мога ли да поръчвам онлайн на адреса в град Лондон (UK) / град Триер (GER) стоки от други държави извън Европейския съюз (Китай, САЩ и др.) ?

  Да, можете да поръчвате стоки от всяка точка на света. Ако при пристигането на стока на адреса в град Лондон (UK)/ град Триер (GER) се окаже, че тя подлежи на митническо облагане, куриерската фирма трябва да Ви уведоми чрез имейл или в противен случай Вие трябва да проверите в сайта им чрез проследяване на пратката с тракинг номера, който Ви е изпратен от продавача след предаването ѝ на куриера. Ако купувате стоки онлайн извън ЕС за доставка в Обединено Кралство Великобритания, ще трябва да плащате митническа такса (ако е над 120 британски лири) и ДДС за внос (ако е над 18 британски лири) върху цената на покупката, за повече информация (виж линка)

 6. 06 Издавате ли фактури?

  Да, при поискване от Ваша страна.

 7. 07 При пазаруване от онлайн магазин е необходимо посочване на телефонен номер. Какъв номер да предоставя?

  Може да използвате служебния ни телефон:
  • UK:00447438495736
  • GER:00496588983342

 8. 08 Застраховани ли са пратките по време на транспортиране?

  Да, всички пратки са застраховани въз основа на Конвенция за международен автомобилен превоз на стоки (CRM) до 50 лева за всяка пратка. Сумата е определена в зависимост от таксата за транспорт 2лв./кг. От Англия и 3лв./кг. от Германия.

 9. 09 Ако пратката е на по-висока стойност, мога ли да я застраховам допълнително?

  Да, може да я застраховате допълнително. В този случай пратката трябва да се регистрира и да се въведе стойността ѝ. Допълнителната застраховка не е валидна, ако пратката не е регистрирана в сайта ни www.uktobg.com

 10. 10 Задължително ли е да регистрирам пратките си в www.uktobg.com и да вписвам проследяващия номер (tracking number)?

  Да, задължително е да се регистрират пратките, както и тракинг номерата, за да можем да Ви уведомим за статуса им. В случай че не регистрирате пратка и тракинг номер www.uktobg.com се освобождава от отговорност към нея.

 11. 11 Как да намеря проследяващия номер на пратката (тракинг)?

  Този номер повечето продавачи/сайтове го изпращат на Вас (купувача) на имейла Ви, след като пратката е предадена на куриер в Англия или Германия. Ако не го направят, Вие трябва да го изисквате от тях.

 12. 12 Ако пратката пристигне в насипно състояние или опаковката е увредена, служителите Ви ще се погрижат ли за пакетирането ѝ?

  Да, служител на www.uktobg.com ще се погрижи за пакетирането и преопаковането на вашите стоки (виж цени).

 13. 13 Предлагате ли услуга вземане и заплащане на пратка от адрес в Лондон и извън него?

  Да, предлагаме такава услуга (виж цени).

 14. 14 Предлагате ли услуга вземане и заплащане на пратка от адрес в Триер и извън него?

  Не, не предлагаме такава услуга.

 15. 15 Как таксувате леки и обемни пратки?

  Всички пратки под 10кг. и с дължина повече от 69см се таксуват по формулата ш/в/д÷6000. Получената цифра са реалните килограми.

 16. 16 Начислява ли се такса за складиране на пратката и какъв е срока, след който се таксува?

  Ако пратката/те не се вземат от притежателят им до 7 работни дни от обявената дата за раздаване на курса или след получаване на уведомителен имейл, автоматично ще се начисляват 3лв./ден за всяка една пратка.

 17. 17 Какво се случва ако пратката ми пристигне без име или ID номер?

  Служителите ни снимат получената пратка и я качват в www.uktobg.com в графа „Неразпознати Пратки“, която се намира в профила на всеки клиент. Там пратката може да бъде разпозната от Вас по товарителницата (тракинг номера) и да направите директно запитване към нас.

 18. 18 Какво се случва с непотърсени пратки?

  Пратките се пазят до 90 дни от датата на раздаване на курса. Ако собствениците им не ги потърсят преди изтичането в периода от 90 дни, то пратките се унищожават.

 19. 19 Ако получа дефектна/грешна пратка от продавача/сайта, предлагате ли услугата връщане обратн

  Да, предлагаме тази услуга. За пратка до 10 кг. цената е £10/равностойността в лева/. Заплаща се предварително в офиси ни. Всички пратки имат срок за връщане към продавачите/сайтовете, затова проверете дали може да го спазите (виж график - България – Англия), (виж график -България - Германия).
 Обикновено с продукта има и придружаващ документ (return label). След пристигането на пратката до офис Лондон/Триер, ние можем да я доставим до локален офис на пощата (колет +) безплатно. Ако е с друг куриер, Вие може да заявите да сe вземе от адрес в Лондон/Триер.